Ticker știri

Când și unde poți să te bucuri de carnavalul în stil german

untitled

Carnavalul se sărbătoreşte, teoretic, în zilele care preced Postul Paştelui. Practic, însă, oraşele din zona germanică a Europei marchează Lăsata Secului pe parcursul întregii luni dinaintea postului. În 2011, postul catolic începe pe 9 martie. Iată un calendar care să te ghideze, dacă vrei să te molipseşti de voia bună a paradelor şi fanfarelor locale, care călătoresc din oraş în oraş, dezmorţind atmosfera de iarnă.

​Germania
› BREMEN – 25-26 FEBRUARIE
› BERLIN – 27 FEBRUARIE
› FRANKFURT – 6 MARTIE
› MAINZ – 7-9 MARTIE Carnavalul din Mainz s-a politizat după ce participanţii au profitat de ocazie pentru a ridiculiza trupele franceze care au staţionat în oraş între 1792 şi 1866. Costumaţia a fost compusă din uniforme militare austriece, prusace şi franceze, obicei păstrat până astăzi. Noul carnaval prezintă însă comentarii politice şi caricaturi ale guvernanţilor din lumea întreagă.
› KÖLN (COLOGNE) – 7-9 MARTIE Fetele pot tăia cravat oricărui bărbat pe care îl întâlnesc şi au voie să sărute pe cine vor, iar bărbaţii astfel „castraţi” îşi vor purta cu mândrie restul de cravată pe tot parcursul zilei.
› AACHEN – 9 MARTIE Locul unde se acordă „Medalia împotriva mutrelor serioase”, care răsplăteşte persoanele publice cu chipuri vesele şi reprezintă cea mai mare onoare pe timpul carnavalului.
› DÜSSELDORF – 9-11 MARTIE
› LUCERNA – 3-8 MARTIE
› FRIBOURG – 4-8 MARTIE
› BASEL – 14-17 MARTIE La 4 dimineaţa, începe o paradă magică de felinare uriaşe, care pleacă din centrul oraşului (toate luminile se sting în Centrul Vechi) şi ajunge la Münsterplatz. Lampadarele ornamentate rămân expuse în piaţă până miercuri dimineaţă, când se încheie festivităţile.

Belgia
› BINCHE – 6-8 MARTIE În ultima duminică înainte de Postul Paştelui, la 10 fix, în jur de 1000 de bărbaţi şi băieţi pornesc în defilare: poartă toţi veşminte tradiţionale, cu roşu, negru şi auriu, pălării cu pene de struţ şi măşti de ceară cu mustăţi răsucite şi ochelari rotunzi. Printre atracţiile evenimentului sunt bătălia cu confetti şI cea cu… portocale.

Olanda
› MAASTRICHT – 6-8 MARTIE Parada etalează costume inspirate din portul Africii de Sud şi din carnavalul de la Veneţia. Forma- ţii de instrumentişti care cântă intenţionat fals („Cântăreţii beţi”) se plimbă pe strazi, dar samba câştigă teren pe an ce trece în faţa dansurilor populare.
› NOORD BRABANT – 6-8 MARTIE

Elveţia
› EBENSEER {I AUSSER – 5-7 MARTIE
› TIROL – 5-12 MARTIE Tirolul găzduieşte Schemenlaufen („Izgonirea fantomelor”), o paradă de costume cu cingători, de care sunt agăţate clopote mari, şi cu aşa-zisele „măşti de iarnă”, cu flori artificiale, pene, bile de tinichea şi oglinzi, care le fac să strălucească puternic.

Revista NATIONAL GEOGRAPHIC  TRAVELER ROMANIA, iarna 2010-2011

Poze: GettyImages

Reclame
Despre andreeadanescu (45 de articole)
Media & Public Relations on the serious times, lover of beautiful things on my free time.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: