Ticker știri

Gustând Bucureștiul la pas

shutterstock_113709391Bucureştiul este una dintre capitalele europene care îşi schimba înfăţişarea într-un ritm atât de alert încât fiecare an nu mai seamănă cu cel trecut. Cu toate acestea, exista un feeling vibrant al oraşului care rămâne neschimbat şi care poate fi simţit şi tradus în locurile şi evenimentele pe care vi le recomand în cele ce urmează.

De scotocit prin oraş
Îţi propun de început să îţi porneşti călătoria în Bucureşti din Piaţa Unirii şi să o iei pur şi simplu la pas de la întâlnirea cu Dâmboviţa spre Calea Victoriei, unde de o parte şi de alta a bulevardului vei descoperi numeroase clădiri şi monumente şi locuri de vizitat, servit o cafea sau făcut poze. Mergând tot înainte, ai în faţă Cercul Militar Român, te opreşti să faci o poză cu acest monument în stil neoclasic francez şi odată ajuns pe treptele Muzeului Naţional de Istorie  şi având în faţă Palatul Cecului, te-ai putea simţi tentat hotărî să-ţi iei o binemeritată pauză de relaxare în zona Lipscani, în Centrul Vechi, o zonă care musteşte zi şi noapte de localuri şi activităţi atât de diverse încât nu vor înceta niciodată să te surprindă. În Piaţa Revoluţiei există două posibilităţi: dacă preferi un concert simfonic de muzică clasică, îţi recomandăm Ateneul Român (http://fge.org.ro/ro/ateneul-roman.html) sau dacă ai vrea mai degrabă o porţie de artă, vizitează galeriile şi expoziţiile temporare din cadrul Muzeului Naţional de Artă (http://www.mnar.arts.ro/Home), iar în acest moment eşti chiar în inima oraşului.

Îţi continui călătoria pe Calea Victoriei, unde un spaţiu jazz & theatre-concept de bifat este Green Hours, organizând evenimente culturale neconvenţionale tot timpul anului (http://greenhours.ro/) sau poţi face o scurtă sesiune de shopping dacă îţi permite buzunarul la magazinele cu branduri de lux. Un alt obiectiv ar putea fi Muzeul George Enescu sau vis-a-vis poţi mânca o ciocolată caldă delicioasă la Cioco-Gelateria Venchi. În Piaţa Victoriei ar fi de văzut Muzeul Grigore Antipa de istorie naturală, renovat recent şi dotat cu spaţii interactive de prezentare a exponatelor. Bineînţeles că la capăt de drum mai există o variantă de relaxare cu iz tradiţional la Muzeul Ţăranului Român unde poţi şi vizita, dar şi bea o bere.

Food & Drink
Pentru a gusta savoarea Bucureştiului lui Caragiale nu trebuie decât să îţi rezervi o masă la restaurantul cu specific românesc Carul cu Bere şi să serveşti în primul rând o bere făcută după o reţetă unică din 1879. Atmosfera din local aminteşte de exuberanţa Bucureştiului de la începutul secolului XX, cu petreceri lăutăreşti, mâncare câmpenească şi o cramă ticsită de butoaie de bere şi vin. La Godot Cafe Teatru (http://www.godotcafeteatru.ro/index.html) te poţi bucura de o ambianță interbelică, având un concept unic în Bucureşti: cultură á la carte, un repertoriu variat de evenimente culturale independente, meniu internaţional şi cea mai bună cafea din Centrul Vechi. Dacă ai o întâlnire de afaceri sau vrei să răsfoieşti un ziar de dimineaţă într-un spaţiu elegant şi mai liniştit, Cafeneaua Carada ar putea fi o alegere potrivită şi imediat alături, în Pasajul Villacrosse, te aşteaptă o atmosferă orientală dacă îţi plac fumurile de narghilea care ies din cafenelele de pe Valea Regilor.

Viaţa de noapte
Odată cu lăsarea serii, Bucureştiul îmbracă straiele de petrecere, iar pentru a fi în ton cu muzica şi dansul îţi recomand clubul Fratelli Social Events, o sursă bună de muzică live de calitate mixată de DJ’s, dar şi live banduri şi petreceri tematice efervescente. Puburile şi barurile din Centrul Vechi ca The Gin Factory (nopţi cu adevărat irlandeze, muzică live şi un lunch delicios) şi Bordello’s (un loc uşor neruşinat, pentru cei mai dezinhibaţi) îţi oferă de asemenea garanţia unei nopţi de distracţie reuşite într-un oraş cât se poate de eclectic.

Evenimente
Iubitorilor de obiecte care poartă patina timpului le este rezervat un târg de antichităţi şi piese de artă ce se va organiza între 29 noiembrie-2 decembrie 2012 în cadrul Antique Market la Complexul Romexpo (http://www.antiquemarket.ro/). Acest eveniment doreşte să reunească atât posesorii de obiecte valoroase, cât şi pictori profesionişti şi evaluatori, vei putea întâlni restauratori de mobila sau de piese de artă vechi, cumpăra sau doar admira obiecte de colecţie inedite, icoane, tablouri, bijuterii şi maşini vintage.
Pentru iubitorii de muzica soul se anunţă o toamnă târzie foarte interesantă: Macy Gray concertează pe 22 noiembrie la Sala Palatului (bilete pe eventim.ro, iar Seal va susţine de asemenea un spectacol în cadrul turneului său Soul 2 Tour  tot la Sala Palatului, pe 27 noiembrie (bilete pe eventim.ro), aşadar vă aşteaptă o săptămână plină de muzică bună.​

Poze: Shutterstock

Reclame
Despre andreeadanescu (45 de articole)
Media & Public Relations on the serious times, lover of beautiful things on my free time.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: